Novice

Lektor med pravopisom in smernicami

Postopno objavljanje novih poglavij predlogov posodobljenih pravopisnih pravil se nam zdi odlično izhodišče za organiziranje strokovne razprave med specializiranimi jezikovnimi uporabniki, pa tudi za splošno javnost in naročnike jezikovnih storitev, saj jih zanima, kako ravnati in kako delajo lektorji/jezikovni svetovalci v obdobju med SP 2001 in za zdaj le predlogi posodobljenih pravopisnih pravil.

Poleg tega želimo k razmišljanju in razpravi pritegniti tudi širšo javnost, ki morda ne sodeluje v strokovni razpravi, vendar pa ima svoj pogled na delo in vlogo lektorjev/jezikovnih svetovalcev ter to lažje izrazi na drugačen način. Zato smo razpisali natečaj za animirane sličice (gife) na temo projekta.

Vabljeni k ogledu vsebin na tej spletni strani, ki smo jih objavili pod zavihkom Dejavnosti, posebej pa:

 

Sledite tudi razpletu natečaja. Vabljeni pa na Slovenski knjižni sejem, kjer na Pisateljskem odru v torek, 21. novembra 2023, ob 10. uri pripravljamo pogovor o vlogi lektorja v sodobni jezikovni kulturi.

 

Ministrstvo za kulturo

Projekt Lektor med pravopisom in smernicami (lektorsko delo v obdobju med SP 2001 in predlogi posodobljenih pravopisnih pravil) je omogočilo Ministrstvo za kulturo RS in se financira iz sredstev državnega proračuna, namenjenih za promocijo in razvoj slovenskega jezika.

Iskanje
Search
Kategorije novice
Deli objavo

Stopite v stik