11. 6. 2014

Strokovno predavanje dr. Andreje Žele

STROKOVNO PREDAVANJE

Vabimo vas na predavanje dr. Andreje Žele z naslovom Kaj je v jeziku vezljivo in kako se to odraža v razmerju pomen – izraz. Predavateljica bo na našem zadnjem predavanju pred jesenjo 11. junija ob 19. uri v Društvu slovenskih pisateljev na Tomšičevi 12 predstavila tudi problematične/mejne primere iz vsakdanje rabe.
 

Dr. Andreja Žele je izdala dve monografiji s področja skladnje, in sicer leta 2001 Vezljivost slovenskega knjižnega jezika in leta 2003 Glagolska vezljivost: iz teorije v izraz, leta 2008 pa je dokončala Vezljivostni slovar slovenskih glagolov. Od septembra 2011 je polno zaposlena na Oddelku za slovenistiko ljubljanske Filozofske fakultete in ob tem še dopolnilno na Inštitutu za slovenski jezik. Posveča se vprašanjem slovenske in slovanske leksike in skladnje. Na fakulteti predava leksikologijo, morfematiko in skladnjo slovenskega jezika.
 

Predavanje bo mogoče spremljati tudi po webinarju, prijavite se lahko na našem spletnem naslovu.

Pretekle vsebine

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani