2. 12. 2016

Srečanje s pravopisno skupino Inštituta za slovenski jezik in novoletni sprejem Lektorskega društva Slovenije

Ob veselem dnevu kulture vabimo na srečanje s posameznimi člani Pravopisne komisije pri SAZU in pravopisne skupine na Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU. V petek, 2. decembra 2016, ob 11. uri nam bodo v prostorih Društva slovenskih pisateljev (Tomšičeva 12, Ljubljana) predstavili nekaj pravopisnih novosti na osnovi do sedaj prenovljenih poglavij v Slovenskem pravopisu: črke in števke ter njihova družljivost, utemeljitev zapisov tipa 10-%, začetnica v frazeoloških enotah, spremembe v zemljepisnih in stvarnih imenih, kratice in še marsikaj.

Tisti petek popoldan ob 17. uri (na istem kraju) vabimo še na novoletni sprejem članov in podpornikov Lektorskega društva Slovenije. Člani boste imeli priložnost predstaviti, kaj ste leta 2016 novega ustvarili. Zato prosimo, da nam predloge o svoji predstavitvi pošljete na društveni e-naslov do 1. decembra 2016.

Dobrodošli.

Pretekle vsebine

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani