21. 5. 2019

Smernice za spolno občutljivo rabo jezika v lektorjevi praksi

Vabimo na predavanje Slovnično nevtralna oblika za spol ni dovolj – uporaba Smernic za spolno občutljivo rabo v praksi, ki bo v torek, 21. maja 2019, ob 18. uri na sedežu društva (Tomšičeva 12, Ljubljana). Kot uvod v razpravo med kolegi ga pripravlja Marko Janša, lektor, jezikovni svetovalec in član Lektorskega društva Slovenije.

Raba nevtralne oblike za spol, naj bo to moški ali ženski spol, je dvignila kar nekaj prahu v javnosti in jezikoslovni stroki. Morda so tudi kot odgovor na to izšle smernice, ki jih je izdalo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Na primerih uporabe teh smernic v Slovenski tiskovni agenciji bomo spoznali njihove prednosti in omejitve ter raziskali, kako jih lektor kot jezikovni svetovalec lahko uporabi v svoji vsakodnevni praksi.

Vljudno vabljeni k razpravi.

Pretekle vsebine

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani