16. 11. 2016

Predavanje dr. Borisa Kerna o zloženkah

Imajo v drive-in restavracijah ananasliker?

Lektorsko društvo Slovenije vas vabi na predavanje z naslovom Imajo v drive-in restavracijah ananasliker? Na vprašanje ne bomo odgovorili, bomo pa govorili o zloženkah in besednih zvezah v njem – in to v sredo, 16. novembra 2016, ob 19. uri v prostorih Društva slovenskih pisateljev (na Tomšičevi 12 v Ljubljani).

Tema predavanja dr. Borisa Kerna bo pravopisna problematika zapisa medponskoobrazilnih zloženk oziroma besednih zvez s strukturo nepridevnik + samostalnik. Predstavljeni bodo tudi rezultati nedavne ankete za lektorje.

Dr. Boris Kern je jezikoslovec, ki se ukvarja z besedotvorjem, leksikologijo in leksikografijo ter s slovenščino kot tujim jezikom. Je soavtor Slovarja novejšega besedja slovenskega jezika, druge izdaje Slovarja slovenskega knjižnega jezika in eden od glavnih urednikov novega Slovarja slovenskega knjižnega jezika 3.

Dobrodošli na živahni jesenski razpravi.


  Prosojnice predavanja dr. Borisa Kerna

 

Pretekle vsebine

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani