8. 6. 2016

Predavanje dr. Andreje Žele o besednem redu

Lektorsko društvo Slovenije vabi na junijsko predavanje, ki bo v sredo, 8. junija, tokrat ob 18. uri v prostorih Društva slovenskih pisateljev na Tomšičevi 12 v Ljubljani. Naslov predavanja dr. Andreje Žele je Besedni red v slovenščini – kaj ga določa?

Na začetku letošnjega leta so se zamejski Slovenci pri lektorjih zanimali o naslonskem nizu in besednem redu v stavku. Bolj ko smo to proučevali, bolj smo se zavedali, da v besedni red lektorji precej posegamo. Postavljamo pa si vprašanje, ali primerno. Zato smo se obrnili na Inštitut ZRC SAZU za slovenski jezik Frana Ramovša. Tam se problemom slovenske in slovanske leksike in skladnje posveča dr. Andreja Žele, na Oddelku za slovenistiko v Ljubljani pa predava leksikologijo, morfematiko in skladnjo slovenskega jezika. Pozdravili jo bomo tudi kot sedanjo predsednico sorodnega stanovskega društva, Slavističnega društva Slovenije.
 

Vabljeni k poslušanju posnetka predavanja dr. Andreje Žele: Besedni red v slovenščini – kaj ga določa?

 

Vabljeni k branju povzetka predavanja

 

Pretekle vsebine

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani