2. 3. 2021

Videoportreti

Lektorsko društvo Slovenije ob svoji 25-letnici, predvsem pa v tako in drugače individualiziranih časih, vabi svoje članice, člane, kolegice in kolege, da razkrijemo svoje obraze. Množino samostalnika obraz smo pri tem izbrali zelo premišljeno, tudi zaradi sodelovanja s sorodnimi jezikovnimi poklici oziroma njihovimi reprezentativnimi združenji (v projektu Če nisi preveden, ne obstajaš .... Če nisi jezikovno urejen, ne obstajaš) ter članstva posameznih kolegov in kolegic v več društvih. Vse videoportrete objavljamo na društvenem kanalu YouTube.

Prva se nam je v skupnem videu iz omenjenega projekta predstavila Tea Kačar, lektorica in zvesta dolgoletna članica našega društva. 

V drugem videoportretu se predstavlja Darinka Koderman Patačko, lektorica, prevajalka in podnaslovna prevajalka, pomembna sodelavka javne radiotelevizije.

V naslednjem se nam predstavlja Maja Sužnik, kolegica lektorica in prevajalka, članica našega in prevajalskega društva. 

Svoj kamenček k mozaiku videoportretov je dal tudi Rok Dovjak, lektor na TV Slovenija, tam še sodelavec za jezikovno in fonetično usposabljanje radijskih in televizijskih voditeljev, z izobrazbo tudi na naravoslovnem področju, v našem društvu pa se rad loti dragocenega jezikoslovnega raziskovanja.

V petem videoportretu se predstavi Kristina M. Pučnik, lektorica in jezikovna svetovalka ter šesta predsednica Lektorskega društva Slovenije.

Pretekle vsebine

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani