11. 1. 2021

Skupni projekt lektorjev, prevajalcev in tolmačev

Leto 2021 začenjamo z aktivnejšo promocijo jezikovnih poklicev, ki jo izvajamo v projektu Če nisi preveden, ne obstajaš. V njem naše društvo sodeluje z Društvom slovenskih književnih prevajalcev, Združenjem konferenčnih tolmačev Slovenije, Društvom slovenskih filmskih in televizijskih prevajalcev ter Društvom znanstvenih in tehniških prevajalcev Slovenije, projekt pa je finančno podprlo Ministrstvo RS za kulturo.

V ponedeljek, 11. januarja 2021, ob 11. uri smo premierno predstavili prvi promocijski video tudi na kanalu YouTube Lektorskega društva Slovenije, širšo javnost pa vabimo k nagradnemu kvizu na naslovu https://belaknjigaoprevajanju.splet.arnes.si/kviz/. Povabite svoje prijatelje, znance in družinske člane.

V omenjenem projektu izpopolnjujemo in posodabljamo tudi spletno stran Bele knjige 2018, ki smo jo izdali skupaj s prevajalci in tolmači. Vabimo vas, da jo spremljate na tej povezavi.

Februarja smo sodelujoča društva in združenje posneli podkast Jezikast, h kateremu nas je povabila urednica portala jezikovni-poklici.si Jana Zidar Forte. Vabljeni k poslušanju na tej povezavi.

Prvo žrebanje nagrad iz kviza je bilo konec februarja. Pogledate si ga lahko na tej povezavi.

Drugi paket nagrad smo žrebali 30. aprila. O nagrajencih slišite na tej povezavi.