22. 5. 2018

Sejem akademske knjige Liber.ac 2018

Vabljeni na 9. sejem akademske knjige Liber.ac, ki ga organizira Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani. Letos spremljevalni program z naslovom Prevajanje svetov organizira Oddelek za prevajalstvo. Več o letošnjem spremljevalnem programu preberite na tej povezavi.

Posebej vabljeni na okroglo mizo o prevajanju avdiovizualnih vsebin z naslovom Manj je več, ki bo v torek, 22. maja 2018, ob 12. uri v Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto. Na njej bodo sodelovali Amalie Foss (Danska), predsednica združenja AVTE in danskega društva AV prevajalcev, Mirka Brezovska (Slovaška), podpredsednica združenja AVTE in (med drugim) strokovnjakinja za avtorske pravice, Henrik W. Johnsen (Norveška), podpredsednik norveškega društva, podpredsednik evropske sekcije FIT in sooblikovalec meril kakovosti prevodov v sodelovanju z norveškim ministrstvom za kulturo, Ian Burley, predsednik francoskega društva AV prevajalcev in prevajalec za tako ugledne festivale, kot sta filmski festival v Cannesu in Berlinu, Barbara Mueller, vodja oddelka za prevajanje in lektoriranje na TVS, in Polona Mertelj, predsednica Društva slovenskih filmskih in televizijskih prevajalcev.

Skupni nastop sorodnih društev prevajalcev, lektorjev in tolmačev bo v četrtek, 24. maja 2018, od 16. do 17. ure v predavalnici 31 na Oddelku za prevajalstvo (desno krilo v pritličju Filozofske fakultete, Aškerčeva 2, Ljubljana). Naslovili smo ga DRUŠTVENO O DRUŽBENEM. Podrobneje na tej povezavi.

Pretekle vsebine

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani