8. 3. 2019

Izid Bele knjige 2018

Razumno srce si pridobiva spoznanje,
uho modrih išče spoznanje. (Preg 18, 15)

8. marec 2019: izid
Bele knjige o prevajanju 2018: premiki na področju prevajanja, tolmačenja, podnaslavljanja in lektoriranja v Sloveniji

Belo knjigo bomo javnosti predstavili na tiskovni konferenci v torek, 23. aprila 2019, ob 13. uri v prostorih Društva slovenskih pisateljev (Tomšičeva 12, Ljubljana).

Predstavitev bo v Kopru (Fakulteta za humanistične študije Koper) v torek, 7. maja 2019, ob 18. uri. Sodelovale bodo predstavnice nekaterih društev, ki so sodelovala pri njeni pripravi, ter avtorice prispevkov: Barbara Pregelj, Kristina M. Pučnik, Viktorija Osolnik Kunc, Vladka Tucovič Šturman in Ana Beguš.

Predstavitev v Mariboru (Univerzitetna knjižnica Maribor) pa bo v sredo, 8. maja 2019, ob 11. uri. Tam se bo z Barbaro Pregelj, Kristino M. Pučnik, Urško P. Černe in Polono Brumen pogovarjal Simon Zupan z Oddelka za prevajalstvo na mariborski filozofski fakulteti.

Prispevki Lektorskega društva Slovenije: