25. 11. 2015

Strokovna delavnica z dr. Matejo Jemec Tomazin, sreda, 25. 11. 2015

V sredo, 25. 11. 2015, se bomo od 16. do 20. ure v prostorih Društva slovenskih pisateljev ukvarjali s strokovnimi in znanstvenimi besedili. Kako se lotiti lektoriranja takih besedil ter koliko in kako vanje lahko posega lektor – z odgovori na ta vprašanja nam bo pomagala dr. Mateja Jemec Tomazin, danes sodelavka Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU, raziskovalka v Sekciji za terminološke slovarje; nekdaj je bila zaposlena kot lektorica in prevajalka na Zdravniški zbornici, v svoji doktorski disertaciji pa se je ukvarjala s slovenskim pravnim izrazjem.


Na delavnico vabljeni lektorji, prevajalci in drugi
, ki želite v skupni razpravi reševati jezikovne zadrege strokovnih in znanstvenih besedil. Tudi tokrat so obvezne prijave, zbiramo jih na društvenem e-naslovu do srede, 18. 11. 2015. Vsi podatki glede vplačila udeležnine do petka, 20. 11. 2015, so na voljo na naši spletni strani. 

Iskreno dobrodošli.

PRIJAVNICA


Pretekle vsebine

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani