12. 12. 2018

Poravnava lektorjeve (telesne) drže

Tudi letos vabimo na prednovoletno srečanje Lektorskega društva Slovenije v dveh delih. Prvih 90 minut bomo namenili pravilnemu sedenju in vajam, ki jih lahko delamo sede, da si tako ravnamo svojo držo ter krepimo mišice v vratu in hrbtu. Drugi del pa bo že tradicionalno decembrsko družaben.

Lepo vabljeni v sredo, 12. decembra 2018, ob 17. uri na sedež Lektorskega društva Slovenije (Tomšičeva 12, Ljubljana).

 

Poklic lektorja in jezikovnega svetovalca je prepreden z veliko sedenja. Kakšen vpliv ima sedenje na pojav mišično-skeletnih bolečin? Kako sedenje vpliva na telesno držo in delovanje telesa? Kadar je bolečina naša vsakodnevna sopotnica, to vpliva na naše vedenje, čustvovanje in razmišljanje, to pa posledično na opravljanje vsakodnevnih nalog in aktivnosti.

Spoznanje, zakaj je vzravnana telesna drža pomembna in kaj lahko sami storimo za boljšo telesno držo in odpravo kroničnih mišično-skeletnih bolečin, je ključno za uvajanje sprememb v svoje življenje. Zato Lektorsko društvo Slovenije svojim članom, sodelavcem in podpornikom za prijaznejši konec leta in obetavnejši začetek novega leta podarja delavnico z naslovom Teoretično in praktično do vzravnane drže.

Rdeča nit predavanja je iskanje odgovorov na vprašanje, ali je življenje s kronično mišično-skeletno bolečino neizbežno ali le izbira posameznika in kaj lahko vsak sam naredi za življenje brez bolečin. Človeško telo je narejeno za gibanje, s sedečim delom pa mišicam in sklepom svoje telo stradamo gibanja, ki je gibalo zdravja. Zbirka vaj, ki se lahko izvaja na delovnem mestu in ne zahteva posebnih pripomočkov, je namenjena spodbujanju aktivnosti mišic, ki so zaradi sedečega dela neaktivne.

O izvajalki delavnice

 

Specialistka za poravnavo telesne drže s certifikatom inštituta Egoscue (ZDA), Nataša Sinovec, deluje v posvetovalnici za vitalno življenje Viva La Vida v Mariboru. Tam izvaja individualne obravnave za odpravljanje mišično-skeletnih bolečin in izboljšanje telesne drže. Vodi tudi skupinske vadbe za izboljšanje telesne drže. Prvi certifikat je pridobila leta 2013, leta 2015 in 2017 pa ga skladno s standardi inštituta obnovila. Na inštitutu Egoscue svoje znanje redno poglablja in nadgrajuje. Leta 2017 je uspešno zaključila izobraževanje in pridobila licenco za osebnega trenerja (AFP).
 

Pretekle vsebine

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani