22. 2. 2014

Strokovna delavnica, februar 2014

 

FEBRUARSKA STROKOVNA DELAVNICA ZARADI BOLEZNI ODPADE.

 

Lektorsko društvo Slovenije vabi na strokovno jezikovno delavnico.

Dobimo se v soboto, 22. 2. 2014, od 9.00 do 13.00 v Stegnah. Obnovili bomo temeljno besedotvorno znanje, da ga bomo lahko suvereno uporabljali pri lektoriranju. Naša gostja bo tokrat dr. Irena Stramljič Breznik, redna profesorica za slovenski jezik na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru. Njeno osrednje raziskovalno delo sega na naslednja področja: na leksikologijo, besedotvorje, morfematiko, leksikalno pomenoslovje, frazelologijo, terminologijo in na skladnjo. Je avtorica zbirke razprav Prispevki iz slovenskega besedoslovja, v kateri sta med drugim obravnavani tudi frazeologija in njena vloga v besedilih. Podpisala se je tudi pod Besednodružinski slovar slovenskega jezika, v katerem so predstavljena spoznanja slovenskega besedotvorja, slovarski del pa bralcu med drugim približa besedne družine.

Za delavnico je obvezna prijava s spodnjim prijavnim obrazcem ali na društveni e-naslov. Udeležnina za delavnico je za člane društva 15 EUR, za nečlane pa 20 EUR.

NE PREZRITE! Udeležnina se obvezno poravna pred dogodkom, na društveni TRR. Navodila in smernice za plačilo udeležnine in dostop do delavnice smo za vas pripravili na glavni spletni strani delavnic.

PRIJAVNICA


Pretekle vsebine

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani