21. 1. 2014

Predavanje Slavističnega društva Maribor

Lektorsko društvo Slovenije priporoča: strokovno predavanje o vplivih angleščine na slovenščino
 


Slavistično društvo Maribor vabi na predavanje prof. dr. Nade Šabec, redne profesorice na Oddelku za anglistiko in amerikanistiko na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru. Predstavila bo vplive angleščine na slovenščino. Predavanje Moramo res znati angleško, da bi razumeli slovensko? bo v torek, 21. januarja 2014, ob 18. uri v predavalnici 0.3/FF na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, Koroška 160.

Predavateljica bo izpostavila glavne vidike naraščjočega vpliva angleščine na slovenščino. Ta se kaže na različnih jezikovnih ravninah od besedja do skladnje. Ob konkretnih primerih besedil iz tiskanih in elektronskih medijev bo opozorila na nekatere težave in dileme, s katerimi se zaradi velikokrat preveč vnetega in nekritičnega prevzemanja angleških vzorcev spopadajo tako lektorji kot naslovniki, vse skupaj pa ni brez posledic niti za dolgoročni razvoj slovenskega jezika.
 

Pretekle vsebine

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani