16. 10. 2013

Strokovno predavanje dr. Irene Stramljič Breznik

Vabljeni na strokovno predavanje dr. Irene Stramljič Breznik o frazeologiji, predstavljen bo tudi novi frazeološki slovar. Dobimo se v sredo, 16. 10. 2013, ob 19h na Srednji elektrotehniški šoli, Vegova 4, Ljubljana (1. nadstropje, knjižnica).

Dr. Irena Stramljič Breznik je redna profesorica za slovenski jezik na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru. Njeno osrednje raziskovalno delo sega na naslednja področja: na leksikologijo, besedotvorje, morfematiko, leksikalno pomenoslovje, frazelologijo, terminologijo in na skladnjo.

Je avtorica zbirke razprav Prispevki iz slovenskega besedoslovja, v kateri je med drugim obravnavan tudi frazeologija in njena vloga v besedilih. Podpisala se je tudi pod Besednodružinski slovar slovenskega jezika, v katerem so predstavljena spoznanja slovenskega besedotvorja, slovarski del pa bralcu med drugim približa besedne družine.

Vstop prost.

PRIJAVNICA


Pretekle vsebine

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani