23. 3. 2017

Lektorji medijskih besedil: status, vloga, ugled

Katedra za novinarstvo na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani nadaljuje niz razprav o stanju v medijih. Tokrat bodo k besedi povabili tiste, ki za besedila skrbijo z jezikovne plati: lektorje. S sogovornicami in sogovorniki bomo ovrednotili procese, ki vplivajo na profesijski status lektorjev, ter odnose, ki opredeljujejo novinarsko-lektorsko sobivanje v uredništvih. Razpravljali bomo o posledicah teh procesov in odnosov za poklicno samopodobo strokovnjakov, ki v medije vstopajo predvsem z jezikoslovnim znanjem, in razmišljali o tem, kako bi novinarji lahko postali še boljši pisci, lektorji pa še boljši jezikovni svetovalci.

Okrogla miza bo v četrtek, 23. 3. 2017, ob 17.00 v predavalnici 20. Vodila jo bo doc. dr. Nataša Logar.

Okroglo mizo skupaj s Katedro za novinarstvo organizirata Društvo študentov novinarstva FEJS in Slovensko komunikološko društvo.

Članice in člane Lektorskega društva Slovenije prijazno vabimo k poslušanju in sodelovanju v zaključni razpravi.

Pretekle vsebine

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani