26. 11. 2014

30. slovenski knjižni sejem

Obiščite nas na 30. slovenskem knjižnem sejmu
26.–30. 11. 2014, vsak dan od 9.00 do 20.00
Cankarjev dom, drugo preddverje


V drugem preddverju nas boste našli med malimi razstavljavci, z veseljem pa bomo z vami rekli besedo ali dve o kakšnem zanimivem jezikovnem orehu, izkušnji in podobnem.

Pridružite se nam tudi v debatni kavarni Lektor na prepihu med tradicijo in sodobnostjo; dobimo se 26. 11. 2014 ob 13.00 v prvem preddverju. Debatna kavarna bo poskušala odgovoriti na vprašanje, ali je sodobni lektor ob vsem svojem strokovnem znanju in zmožnostih, tudi z uporabo sodobnih tehnologij, bolj opora ali nebodigatreba.

Naša tema bo sodobno usmerjena, govorili bomo o vlogi današnjega lektorja slovenskih besedil, njegovem znanju in kompetencah, pri tem mislimo tudi na njegovo tehnično (ne samo jezikovno) usposobljenost, saj naj bi uporabljal številne sodobne jezikovne tehnologije. Razprava pa bo pomembna tudi z vidika morebitne lektorske licence nekoč v prihodnosti - kot veste, smo letos izvedli poskusni preizkus za lektorsko licenco, ki je med drugim vzbudil zelo veliko zanimanja; prav zato menimo, da je debatna kavarna lahko priložnost za zbližanje mnenj o - tako se zdi - precej aktualni in zanimivi tematiki v zvezi z lektorsko licenco.

Z moderatorko Mojco Blažej Cirej in predstavniki društva bosta razpravljala gosta, Jani Virk in Dušanka Zabukovec.

Lepo vabljeni!

Pretekle vsebine

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani