14. 6. 2016

Prave lektorske paranorme

V torek, 14. junija, vabimo ob 11. uri na pogovor o jeziku na Tomšičevo 12.

Potem ko smo na aprilskem pogovoru kritično pretresali lektorjem očitano t. i. paranormo, že kadar gre samo za upoštevanje veljavnega pravopisa, tokrat poskušamo odkriti vsaj nekaj zgledov prave paranorme. V nekaterih lektorskih delovnih okoljih in pri posameznih lektorjih obstajajo tudi interna pravila, ta pa so lahko vede ali nevede v nasprotju s pravopisom ali predstavljajo pretiravanje v razumevanju tega jezikovnega predpisa in preveliko omejevalnost.

Zato vas vabimo na pogovor in se priporočamo, da nam na društveni e-naslov že prej pošljete kaj gradiva oziroma rešitve, ki jim vi dajete prednost, čeprav današnji priročniki te izbire morda ne potrjujejo več. Spomladansko dopoldansko pogovarjanje bomo tako lahko sklenili s pravimi lektorskimi paranormami – in s tem morda napovedali živahno jesen.

Udeležba je brezplačna.

Pretekle vsebine

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani