19. 6. 2021

Jezikovni pogovor v Novem mestu

Že večkrat smo se v društvu pogovarjali, kako prijetno in koristno bi bilo združiti strokovne vsebine z odkrivanjem slovenskih krajev in njihove kulturne zgodovine. Prav to, zamisel o strokovni ekskurziji, uresničujemo ob prihajajočih poletnih dneh.

V soboto, 19. junija, vas vabimo v Novo mesto, kjer se bomo na jezikovnem pogovoru srečali z dolenjskimi kolegi in kolegicami iz Slavističnega društva Slovenije. Na pot se bomo odpravili z osebnimi avtomobili, tako da se bomo od 9.00 do 9.30 zbirali ob Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu. Po jezikovnem pogovoru od 10.00 do 11.30 bomo v okrepčilu, razvedrilu in razgledu na znano veduto z novomeškim kapitljem uživali na Rudolfovem splavu. Priložnost bomo izkoristili tudi za popoldanski sprehod po dolenjski prestolnici, na katerem bomo odkrili nekaj kulturnega bogastva mesta ob zeleni lepotici (staro mestno jedro, Kettejev drevored, Marof, Kapiteljska njiva). Dan bomo sklenili s poznim kosilom ali zgodnjo večerjo.

Naše skupne zamisli so segle tudi do Krjavljeve koče na Muljavi in počastitve Josipa Jurčiča, ali pa, da bi sledili njegovi humoreski v srednjeveško Višnjo Goro in se povzpeli do grajskih razvalin ali na Polževo. Naposled smo se odločili, da v tem letu 25-letnico našega društva obeležimo s še kakšnim jezikovnim pogovorom v krajih, zgodovinsko pomembnih za razvoj slovenskega jezika. Če bo le želja in zanimanje.

Prosimo vas za prijavo na jezikovni pogovor v Novem mestu, in sicer do ponedeljka, 14. junija, na e-naslov društva. Stroški okrepčila in vstopnin bodo približno 30 EUR za posameznika. Dogodek bo izveden v skladu z veljavnimi navodili NIJZ in ob upoštevanju trenutnega epidemiološkega stanja. Spoštovanje pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) je v odgovornosti posameznika (udeleženca jezikovnega pogovora v Novem mestu).

Veselimo se druženja z vami.

Pretekle vsebine

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani