Vabljeni v Modrijanovo knjigarno na Trubarjevo cesto 27 v torek, 29. septembra 2015, ob 18. uri na pogovor z naslovom »Skrivnostni trikotnik« prevajalec-urednik-lektor in kdo je kdo v odličnem literarnem prevodu.

Prevajalec, urednik in lektor veljajo za najnatančnejše bralce in skupaj z avtorji tvorijo jezikovno elito neke skupnosti. S prevajalčevega zornega kota sta lektor in urednik v idealnih razmerah prevajalčeva največja opora, v najslabših možnih pa prevajalec izgublja dragoceni čas in energijo za pojasnjevanje in zagovarjanje svojih prevajalskih izbir. Vsi trije so nepogrešljivi ustvarjalci dobre knjige in vsi trije na slovenskem založniškem trgu občutijo časovne in finančne pritiske, ki lahko vplivajo tudi na kakovost njihovega dela, so zapisali na svoji spletni strani.

Svoja mnenja, dileme, vprašanja ... bodo prepletali trije: prevajalka dr. Marija Zlatnar Moe, urednik Aleš Učakar in lektorica Aleksandra Kocmut. Dogodek je posvečen svetovnemu dnevu prevajalcev, prirejajo pa ga v sodelovanju z Društvom slovenskih književnih prevajalcev.

Preberite več ...


 

Obvestilo: Vsebina je vidna le članom.

Vpišite uporabniško ime in geslo:

Če ste pozabili geslo, kliknite tukaj.

Postanite naš član: prijavnica