1. 1. 2014

Dohodnina

Namenitev dela dohodnine

Davčni zavezanci se lahko odločite, da 0,5 % dohodnine namenite za financiranje organizacij s splošnokoristnim namenom, tudi Lektorskega društva Slovenije.

Za vas smo že izpolnili obrazec s podatki za Lektorsko društvo Slovenije (prenesete si ga lahko na spodnji povezavi: Zahteva za namenitev dela dohodnine), vpišete le še svoje podatke in obrazec pošljete svojemu pristojnemu davčnemu uradu ali zahtevo vložite v sistemu eDavki. Rok za namenitev dohodnine je do konca tekočega leta.

 

Višina donacije in njeni učinki za posameznika

Višina vaše tovrstne donacije je odvisna izključno od višine vaše odmerjene dohodnine. Ta donacija ne vpliva na višino vračila ali doplačila vaše dohodnine. Torej ne bo vašega zadevnega zneska ne znižala ne zvišala. Z namenitvijo te donacije tudi nimate nikakršnih stroškov in donacije vam ni treba nakazovati oziroma kakor koli finančno urejati, vse to uredi Davčna uprava samodejno, na podlagi vaše zahteve, oddane pri davčnem uradu ali v sistemu eDavki. Če se ne odločite za tovrstno donacijo, potem se 0,5 % od vaše odmerjene dohodnine, skupaj z vašo preostalo dohodnino, prenese v državni proračun.

Z namenitvijo dela dohodnine boste Lektorskem društvu Slovenije olajšali izvedbo storitev strokovnega usposabljanja in svetovanja. Hvala.

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani