Dogodek

Natečaj za gif

Datum dogodka
22. Okt 2023
Ura začetka
00.00

Lektorsko društvo Slovenije vabi vse ustvarjalne z digitalno žilico k pripravi izvirne kratke animacije v formatu GIF na temo lektoriranja oz. lektorjev jezikovnih svetovalcev in njihovega dela. Najboljše tri (3) animacije po izboru društvene komisije in javnega spletnega glasovanja od 29. oktobra do 12. novembra letos bodo nagrajene s po 100 evri bruto. 

Ne veste, kdo so lektorji jezikovni svetovalci? Če imate znanca v založništvu ali medijih, ga lahko povprašate, sicer pa pobrskajte po spletu, zlasti po naši strani.

Kakšno kratko animacijo iščemo? Izvirno risano animacijo v zanki, v razmerju 1 : 1, s priporočenim trajanjem 6 sekund. Animacija je lahko ustvarjena tudi na podlagi fotografskih in videopredlog, a le če je pošiljatelj hkrati avtor tega materiala. Zbrati želimo kratke animacije za uporabo v e-sporočilih in na družbenih omrežjih.   

Pomembno! Animacijo do 22. oktobra 2023 pošljite na e-naslov: info@lektorsko-drustvo.si. Pripišite svoje ime in priimek, naslov in številko mobilnega telefona.

Drobni tisk: Z oddajo izdelka jamčite, da gre za izvirno avtorsko delo, in društvu dovoljujete prost prikaz in uporabo animacije na spletni strani v skladu z namenom natečaja. Hkrati mu dovoljujete hrambo, obdelavo in objavo osebnih podatkov za potrebe natečaja, skladno z uredbo GDPR.

Za več informacij glejte https://www.lektorsko-drustvo.si/natecaj-za-gif/.

Natečaj razpisujemo v okviru projekta Lektor med pravopisom in smernicami (lektorsko delo v obdobju med SP 2001 in predlogi posodobljenih pravopisnih pravil), ki ga omogoča Ministrstvo za kulturo RS in se financira iz sredstev državnega proračuna, namenjenih za promocijo in razvoj slovenskega jezika.