13. 1. 2016

Srečanje in strokovno predavanje dr. Hotimirja Tivadarja

Spoštovani,

začelo se je naše jubilejno leto 2016, saj praznujemo 20-letnico delovanja Lektorskega društva Slovenije. Vabimo vas, da se nam pridružite na prvem letošnjem srečanju v sredo, 13. januarja 2016, v prostorih Društva slovenskih pisateljev na Tomšičevi 12 v Ljubljani.

Druženje bomo začeli ob 18. uri s klepetom in sladkanjem, ob 18.30 pa bo na vrsti kratek kulturni program, ki ga pripravlja naša dolgoletna članica Danica Cedilnik. Nastopila bo s svojo gostjo, madam Hortenzijo Šnirnca.

Ob 19. uri bo strokovno predavanje dr. Hotimirja Tivadarja, izrednega profesorja na Oddelku za slovenistiko na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in člana ožjega sestava Pravopisne komisije pri SAZU. Lotili se bomo teme, ki jo lektorji kot jezikovni svetovalci pogrešamo, radi bi bili namreč bolje usposobljeni za pravorečje.

Vabljeni k branju gradiva predavanja dr. Hotimirja Tivadarja: Nekaj napotkov za boljši (iz)govor – »pomočnik« pri boljšem (javnem) govoru