9. 1. 2016

Slovik in Lektorsko društvo Slovenije

Lektorsko društvo Slovenije bo v soboto, 9. januarja 2016, v Trstu. Tam v sodelovanju s Slovikom, Slovenskim izobraževalnim konzorcijem, pripravljamo lektorsko delavnico na izobraževalnem dnevu za prevajalce in tolmače. Delavnica je namenjena vsem, ki se vsak dan srečujejo s tvorjenjem besedil v slovenskem jeziku ali s sprotnim prevajanjem iz italijanščine v slovenščino. Več lahko preberete na http://www.slovik.org.

Vabljeni k branju prispevka Vsaka zavest izboljšuje jezik, objavljenega v Primorskem dnevniku januarja 2016.

Zaradi velikega zanimanja bomo s Slovikom ponovili delavnico o lektorskih in prevajalskih zagatah na območju slovensko-italijanskega jezikovnega stikanja, v soboto, 30. 1. 2016, v Gorici.

Vabljeni k branju prispevka Uh, lektor: ta (ne)hvaležen poklic, objavljenega v Primorskem dnevniku februarja 2016.