3. 12. 2013

Dan kulture z Inštitutom in Lektorskim društvom

Letošnji dan kulture 3. decembra bo prav poseben, zato vas lepo vabimo, da se nam pridružite na edinstveni izkušnji.

V sodelovanju z Inštitutom za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU pripravljamo srečanje za bližnje spoznavanje dela Inštituta. Vabimo lektorje, novinarje, pisatelje, študente in vse druge, ki jim mi vseeno za slovenski jezik, pozanimali se bomo o vsem v zvezi s slovenskim jezikom in delom Inštituta, zanimalo nas bo predvsem, kaj se dogaja za debelimi zidovi, kjer nastajajo debele knjige:

• kako torej nastajajo slovarji in podobni normativni priročniki,
  • koliko dela je potrebnega za to,
  • kdo sodeluje pri njihovem nastanku,
  • kakšna tehnologija se uporablja za pripravo tovrstnih priročnikov ipd.

Dan kulture organiziramo namesto decembrskega predavanja, pridružite pa se lahko nam v torek, 3. 12. 2013, ob 17.00 na Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša, Novi trg 4. Zbrali se bomo pred stavbo, nato pa se skupaj odpravili v 1. nadstropje.

Prijave na dogodek zbiramo na našem e-naslovu, lahko pa se prijavite tudi s spodnjim prijavnim obrazcem.

PRIJAVNICA